ONLİNE DERS VERECEK ÖĞRETİM ELEMANLARI

Akademisyen Ekip Oluşturma Kılavuzu

Not: Vereceğiniz dersin ekibine ait oluşturduğunuz Ekip Kodunu, dersi alan öğrenciler görebilmeleri ve ekibe katılabilmeleri için, Enstitü/Fakülte/Yüksekokul sekreterine ilgili birimde ilan edilecek ders programına eklenmek üzere iletiniz.

1.
Microsoft Teams üzerinde sol menüde Ekipler sekmesine tıklıyoruz ve açılan pencerede “Ekip oluştur veya bir ekibe katıl“ butonuna tıklıyoruz.
Resim

2.Açılan pencerede “Ekip Oluştur” butonuna tıklıyoruz.
Resim

3.Ekip türü olarak “Sınıf” ceçiyoruz.
Resim

4. Ad bölümüne başına eski ekipler ile karışmaması için ekip isimlerini aşağıdaki şablondaki gibi oluşturulması gerekmektedir.

2023_24_Güz_ZAI101_EKONOMETRİ

2023_24_Güz_ZAI101_EKONOMETRİ_İÖ

2023_24_Güz_ZAI101_EKONOMETRİ_A

2023_24_Güz_ZAI101_EKONOMETRİ_A_İO

Resim

5. İsteğe bağlı olarak Akademik Bilgi Sistemi (ABS) üzerinden öğrenciler tek tek eklenebilir.

6
. Öğrencilerin ekibe ekip kodu ile katılmaları için Ekip isminin sağındaki üç noktaya tıklayarak  Ekibi yönet menüsüne tıklıyoruz.

Resim

7.Açılan pencerede Ayarlar menüsü bölümüne tıklıyoruz. Daha sonra Ekip kodu sekmesini açıyoruz ve Oluştur butonuna tıklıyoruz.

Resim

8.Oluşturulan ekip kodu ile öğrenciler ekibe katılabilirler.

Resim

Bu içerik 27.09.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 630 kez okundu.