Teams Ekipler'e sonradan eklenen öğrencilerin ekiplere eklenmeden önce yapılan ve kaçırdıkları dersi izleyebilmeleri için Akademisyenlerin yapması gereken işlemler.

1. Seçenek - Öğrencilere dersleri görüntüleme ve indirme izni verilmesi

Öğretim Elemanı tarafından dersine ait video Stream’den indirilir ve Teams’de ders işlenilen ekibin içerisinde bulunan Dosyalar” bölümündeki Paylaş ikonu tıklanarak “Bilgisayarımdan karşıya yükle” işlemi yapılır.

Böylece hem ekibe geç katılan öğrenciler dersleri izleyerek indirebilecekler hem de internet varken indirilen dersler daha sonra internet olmadan da izlenebilecektir.

Resim

2. SeçenekSonradan ekiplere dahil edilen eğrencilere dersleri sadece görüntüleme izni verilmesi

Düzenlemek istenilen videonun altındaki üç nokta “” tıklanarak “Video ayrıntılarını güncelleştir” sekmesi seçilir.

Resim

Görüntüleme yetkisine sahip olması istenilen öğrenci aşağıdaki ekran görüntüsünde belirtilen şekilde arama bölümüne yazılarak arama yapılır ve arama sonucu çıkan kişi tıklanır.

Örneğin: sonradangelenogrenci@ogr.trakya.edu.tr

Resim

Eklenilen kişiler aşağıdaki ekran görüntüsünde gösterilen şekilde ekrana geldikten sonra Uygula butonuna tıklanır.

Resim

Böylece öğrenciler Stream üzerinden “İçeriğim” sekmesinin altındaki “Videolar” sekmesine tıklayarak derslerine ait videolara ulaşabilir.

Resim

Bu içerik 17.11.2020 tarihinde yayınlandı ve toplam 1838 kez okundu.